Ponedeljek, 30. 3. 2020 Dragi učenci! V tem tednu se tudi pri matematki selimo v spletno učilnico. Geslo sem vam posredovala po e-pošti. V učilnici pa vas že čaka nova naloga : UTRJEVANJE OBRATNEGA SORAZMERJA. Upam, da se bo naše delo lepo nadaljevalo.

________________________________________________________________________________________________

Četrtek, 26. 3. 2020 Dragi učenci, danes boste proučili še eno medsebojno odvisnost med količinama: OBRATNO SORAZMERJE. Navodila vas že čakajo na e-pošti. Ostanite zdravi, nadaljujemo prihodnji teden.

__________________________________________________________________________________________________

Sreda, 20.3. 2020 Pozdravljeni! Premo sorazmernost med količinama ste dodobra proučili, danes pa boste svoje znanje še preverili na izbranih nalogah, katere sem vam že posredovala. Bodite uspešni!

________________________________________________________________________________________________

Torek, 24. 3. 2020 Pozdravljeni učenci! Danes se zopet vračamo v e-učbenik, ki je seveda za samostojno delo še posebej nazoren. Ukvarjali se boste z odstotki, katere poznate že iz preteklega leta. Spoznali boste, da se delež in odstotek premo sorazmerno spreminjata. Torej vaša današnja tema: PREMO SORAZMERJE IN ODSTOTKI. Navodila vas že čakajo na e-pošti.

_________________________________________________________________________________________________

Ponedeljek, 23. 3. 2020 Dragi učenci, na e- pošti vas že čakajo navodila za delo. Danes boste utrjevali premo sorazmerje, ki velja za odvisni količini. Bodite natančni in uspešni pri delu!

__________________________________________________________________________________________________

Četrtek, 19. 3. 2020 Učenci, pozdravljeni! Danes boste nadaljevali s ponazarjanjem premo sorazmernih količin. Spoznali boste njihov graf. Potrebna navodila sem vam posredovala po e-pošti. Uspešno skozi naloge!

________________________________________________________________________________________

Sreda, 18. 3. 2020 Pozdravljeni! Po mailih sem vam poslala novo zadolžitev. Še se boste ukvarjali s premo sorazmernimi količinami, izpeljali boste njihovo enačbo, ki je eden od načinov ponazarjanja medsebojne odvisnosti dveh količin. Bodite uspešni!

________________________________________________________________________________________

Torek ,17. 3. 2020 Pozdravljeni učenci! Na e- pošti vas čaka nova naloga. Proučili boste posebno odvisnost med količinama – PREMO SORAZMERNI KOLIČINI. Želim vam uspešno delo.

______________________________________________________________________________________

16. 3. 2020 Dragi osmošolci! Na tem mestu vas bom sproti obveščala o učni temi in enoti, ki jo boste obravnavali doma. Uprli se bomo na e-učbenik, ki ga že poznate. Vsa navodila boste prejemali po e-pošti. Danes se boste lotili ponovitve o nespremenljivih in spremenljihvih količinah in zapisu le-teh. Navodila sem vam že posredovala. Želim vam uspešno delo.  Učiteljica Nevenka Vešligaj