Učenci so si v berilu na str. 30 – 34 prebrali dva stripa, nato pa so se še sami preizkusili v risanju in pisanju stripov in veliko učencev mi ga je že poslalo. Prav vsak izmed poslanih stripov je zelo izviren. Učenci so pokazali veliko mero ustvarjalnosti in domišljije. Prilagam pa stripa, ki sta za ta čas oba zelo aktualen.

Manca, 4. A

Eva Tereza, 4. A

Sicer pa se je že veliko četrtošolcev uspelo prijaviti v eAsistent, kjer imamo ustvarjen kanal 4. A, v katerem klepetamo, si zastavljamo vprašanja, izmenjujemo fotografije, iščemo pravopisne napake, postavljamo “nagradna vprašanja” … Pridružite se še ostali, z veseljem vas pričakujemo!

V četrtek, 19. 3. 2020, ste po elektronski pošti prejeli 2. navodilo. Kratek povzetek navodila:

  • Dopolnite spodnje besedilo (pošljete lahko preko elektronske pošte ali v našem kanalu). Pomagate si z berilom na str. 30.

Strip je besedilo, v katerem se povezujeta _________ in _________. Zanj je značilna predvsem napeta ____________, nepričakovani preobrati ter tuji, privlačni svetovi. Besede so v stripu zapisane v ______________, ki se med seboj razlikujejo glede na to, ali književne osebe _______ ali si književne osebe kaj ____________.

Dopolnjeno besedilo prepišite tudi v zvezek za slovenščino.

  • D. Z. 2. del. str. 6 – 8, nato pa mi odgovorite na naslednji vprašanji (lahko zopet preko elektronske pošte ali v našem kanalu):
  1. Kako je naslov našega novega poglavja?
  2. O čem se bomo učili?

Zgoraj opisane naloge opravite do ponedeljka, 23. 3. 2020.

Še nekaj: zelo vam priporočam ogled oddaje Izodrom, ki je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka ob 9.10 na 1. programu Televizije Slovenija. Spodbujam vas, da mi potem v kanalu zapišete eno zanimivost, ki ste jo izvedeli v oddaji.

Ponedeljek, 23. 3. 2020: 2. teden_Izvedel sem nekaj novega

Torek, 24. 3. 2020: 3_24.3.2020

Sreda, 25. 3. 2020: 4_25. 3. 2020