Na elektronske naslove staršev sem poslala navodila za delo pri angleščini. Če imate kakršnokoli vprašanje, me lahko vprašate preko elektronske pošte: petra.spur@ponikva.si. Vesela bom tudi vaših odzivov in seveda odzivov vaših otrok.

Kratek povzetek navodil: poslušanje in zapis pesmice za materinski dan, ilustracija, ideje za pripravo darilca za mamico, ponovitev besedišča, navodila za igre za utrjevanje besedišča, ogled risank o pujsi Pepi, vodenje dnevnika.

Ponedeljek, 23. 3. 2020:

Prilagam zgodbo o korona virusu v angleščini, priložila pa sem tudi prevod v slovenščino. Prepričana sem, da bodo nekateri učenci z vašo pomočjo uspeli prebrati zgodbo v angleščini, nekateri jo bodo delno prebrali v angleščini, delno v slovenščini, nekateri starši pa boste zgodbo z učenci prebrali v slovenščini in dodali oz. poiskali samo posamezne besede v angleški različici. Ker je zgodba daljša, jo lahko berete po delih v nadaljevanjih (vsak dan malo).

A STORY ABOUT DRAGON CORONIUS

O HUDOBNEM ZMAJU KORONARJU

Ko boste z branjem zaključili, učenci v zvezek zapišejo naslov zgodbe v angleščini in dodajo svojo ilustracijo, ki jo lahko opremijo s posameznimi angleškimi besedami, kdor pa zmore, lahko doda tudi poved v angleščini.

Vesela bom povratne informacije v obliki fotografije strani zvezka.

Lepo vas pozdravljam in vam želim, da ostanete zdravi!

Petra Špur