Torek, 31. 3. 2020 Dragi učenci! V tem tednu se tudi pri matematki selimo v spletno učilnico. Geslo sem vam posredovala po e-pošti. V učilnici pa vas že čaka nova naloga : TRIKOTNIKU VČRTANA KROŽNICA. Upam, da se bo naše delo lepo nadaljevalo.

__________________________________________________________________________________________________

Petek, 27. 3. 2020 Pozdravljeni še zadnjič v tem tednu. Danes boste spoznali TRIKOTNIKU OČRTANO KROŽNICO. Navodila sem vam posredovala po e-pošti. Ostanite zdravi in si pišemo prihodnji teden.

_________________________________________________________________________________________________

Četrtek, 26. 3. 2020 Učenci, pozdravljeni! Kar težko ste se prebijali skozi učno snov Višine trikotnikov, zato sem vam za danes pripravila učni list za utrjevanje in navodila, kako in kje poiščete dodatno razlago. Vse ste prejeli preko e-pošte. Upam, da boste tako odpravili morebitne nejasnosti.

_________________________________________________________________________________________________

Sreda, 25. 3. 2020 Pozdravljeni! Na e- pošti vas čakajo navodila za delo, načrtovali boste trikotnike, pri čemer bo eden izmed podatkov višina trikotnika. Potrudite se.

_________________________________________________________________________________________________

 

Torek, 24. 3. 2020 Učenci, pozdravljeni! Danes bomo delo nadaljevali z e-učbenikom, ki vam zelo nazorno prikaže postopke načrtovanja trikotnikov, s čemer se trenutno ukvarjamo. Proučili boste višino trikotnika. Navodila sem vam posredovala na e-pošto. V upanju, da ste zdravi, vam želim uspešno delo.

________________________________________________________________________________________________

Petek, 20. 3. 2020 Pozdravljeni še zadnjič v tem tednu! Ves teden ste pridno proučevali in utrjevali načrtovanje trikotnikov po skladnostnih izrekih, danes pa sem vam pripravila še učni list za kratko preverjanje naučenega. Vsa navodila imate zopet na e-pošti. Zraven sem vam pripela tudi link za dostop do interaktivnih nalog za računanje z ulomki in decimalnimi številkami, česar se lotite, ko boste imeli čas. Ne bi bilo prav, da bi, medtem ko se ukvarjamo z geomertrijo, na računanje čisto pozabili. Lep vikend in ostanite zdravi!

____________________________________________________________________________________________

 

Četrtek, 19. 3. 2020 Pozdravljeni! Usvojeno znanje načrtovanja trikotnikov po skladnostnih izrekih boste danes uporabili za načrtovanje enakokrakega trikotnika. Po temeljiti ponovitvi lastnosti enakokragega trikotnika bo vaše delo lažje steklo. Zato upoštevajte navodila, ki vas že čakajo na e-pošti. Uspešno skozi naloge!

___________________________________________________________________________________________

 

Sreda, 18. 3. 2020 Učenci, pozdravljeni! Na e-pošti imate navodila. Danes boste s pomočjo e-učbenika načrtovali trikotnike po IV.skladnostnem izreku. Ne pozabite odpreti prav vsako izmed ikon: skica, namig, postopek, rešitev. Tako boste načrtovanje hitro in natančno usvojili. Bodite uspešni! ____________________________________________________________________________________________ Torek, 17. 3. 2020 Pozdravljeni učenci! Tudi pri matematiki se bomo lotili učenja na daljavo. Ker smo trenutno pri geometriji, bo najboljša rešitev uporaba e-učbenika, kjer so vsi postopki načrtovanja natančno prikazani, svoje rešitve pa lahko preverite sproti. Na tej strani vas bom sproti obveščala o učni temi, ki jo boste obravnavali. Navodila za delo pa vam bom posredovala preko e-pošte. Danes ste jih že prejeli, načrtovali boste trikotnike. Uspešno delo! Učiteljica Nevenka Vešligaj