Pozdravljeni starši in učenci!

Vsi učenci 3.a so v četrtek, 12.3.2020 v šoli dobili navodila o delu pouka na daljavo. Napisali in obkrožili smo si naloge, ki so predvidene za teden od 16. do 20. marca. Rešujte, kar in kolikor zmorete. Kar ne bo šlo pustite in bomo kasneje v šoli rešili skupaj. Če vas karkoli zanima, mi sporočite. Navodila za naslednji teden boste dobili kasneje.Uporabljate lahko tudi brezplačna gradiva na spletni strani www.Lilibi.si (1.-3.razred).

SLJ

-V zvezek za književnost prepiši pesmico Toneta Pavčka: MAMA JE ENA SAMA in se jo nauči. Pesmico ilustriraj (povezava z LUM).

-V DZ, str.79,80,81 besedilo Puščava večkrat preberi in reši naloge.

-V DZ, str.82 besedilo Postojnska jama večkrat preberi in reši nalogo na str.84. Razmisli, kaj pomeni beseda “bonton” in kaj “jamski bonton.” Na list nariši vsaj dve značilnosti za Postojnsko jamo (povezava z LUM). Če imaš zemljevid Slovenije, poišči Postojnsko jamo (povezava s SPO).

-V DZ, str.85 preberi besedilo Dolina Trente in reši nalogo na strani 86. Če lahko, jo poišči na zemljevidu Slovenije (povezava s SPO).

SPO

-V učbeniku preberi besedilo od str.32 do 39. Če lahko, različna življenjska okolja poišči na zemljevidu. Odgovori na vprašanja.

MAT

-Reši naloge v DZ, str.41,42,43.

-Izdelaj si preprosto uro s kazalci (kot v šoli) in vadi koliko je ura.

-Utrjuj poštevanko števil 2,4,5,10!

LUM

-Ilustriraj svojo mamico pri pesmi Mama je ena sama.

-Nariši vsaj dve značilnosti, ki jih vidiš v Postojnski jami.

-Izdelaj si preprosto uro s kazalcema (kot v šoli).

GUM

-Vadi pesmice Slavček in Mamici (Teče, teče voda,…)

ŠPO

-Bodi čim več na svežem zraku, v naravi, se gibaj in pomagaj starejšim pri delu. Pazi na zdravje!