Ponedeljek, 30. 3. 2020 Dragi učenci! V tem tednu se tudi pri matematki selimo v spletno učilnico. Geslo sem vam posredovala po e-pošti.V učilnici pa vas čaka naloga:UTRJEVANJE VERJETNOSTI. Upam, da bo se bo naše delo lepo nadaljevalo.

_________________________________________________________________________________________________

Četrtek, 26. 3. 2020 Pozdravljeni! VERJETNOST IZRAŽENA S ŠTEVILI je vaša dvodnevna naloga, ki ste jo prejeli po e-pošti. Ostanite zdravi, nadaljujemo prihodnji teden.

__________________________________________________________________________________________________

 

Sreda, 25. 3. 2020 Pozdravljeni! Preko e-pošte sem vam poslala današnjo nalogo. Dogodkom boste določali ABSOLUTNO IN RELATIVNO FREKVENCO. Uspešno!

__________________________________________________________________________________________________

Ponedeljek, 23. 3. 2020 Pozdravljeni! Pretekli teden ste spoznali kaj je poskus in kaj je pri tem dogodek, danes pa boste proučevali pogostost danega dogodka pri izvajanju istega poskusa – OPIS VERJETNOSTI DOGODKA Z BESEDO. Navodila sem vam že poslala po e-pošti. Uspešno delo vam želim!

 

________________________________________________________________________________________________

Četrtek, 19. 3. 2020 Pozdravljeni še zadnjič v tem tednu! Za zaključek tedenskega dela boste utrdili tisto, s čemer ste se te dni ukvarjali: ponazarjanje mer za razpršenost podatkov in določanje vrste dogodkov. Navodila imate na e-pošti. Pa lep in zdrav vikend vam želim!

_________________________________________________________________________________________

Sreda, 18. 3. 2020 Učenci, pozdravljeni! Danes se boste lotili novega poglavja pri obdelavi podatkov, in sicer verjetnosti. Proučili boste pojma POSKUS in DOGODEK. Navodila ste že prejeli po e-pošti. Bodite uspešni pri opravljanju poskusov!

__________________________________________________________________________________________

 

17. 3. 2020 Pozdravljeni učenci! Na e-pošti vas že čaka nova naloga. Proučili boste RAZPRŠENOST PODATKOV IN NJEN GRAF – ŠKATLO Z BRKI. Želim vam uspešno delo.

 

___________________________________________________________________________________

16. 3. 2020 Dragi devetošolci! Po e-pošti sem vas že nagovorila k utrjevanju osnovnošolske matematike kot priprave na pisanje NPZ, ki se nazadržno približuje. Izkoristite čas in se večkrat lotite reševanja preizkusov iz preteklih let. Sicer pa vas bom na tem mestu sproti obveščala o učni enoti, ki jo boste obravnavali doma seveda v sodelovanju z menoj preko e-pošte. Uprli se bomo na e-učbenik, ki ga že dovolj dobro poznate. Vsa navodila za delo pa boste sproti prejemali po mailih. Danes bomo učenje namenili utrjevanju srednjih vrednosti – navodila so vam že bila posredovana.

Učiteljica Nevenka Vešligaj